• Η ολόφρεσκια ιστοσελίδα μας είναι σχεδόν έτοιμη. Σε λίγες εβδομάδες θα βρείτε εδώ όλα τα προϊόντα μας.
  • Our brand new website is almost ready. In a few weeks you will find here our entire product range.

ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΖΑΧΑΡΗ

Τα φρέσκα φρούτα με τη βοήθεια της ζάχαρης μετατρέπονται σε εξαιρετικά επιδόρπια τα οποία διατηρούνται για πολύ καιρό με αναλλοίωτα τα χαρακτηριστικά τους.

Προετοιμάζοντας ένα γλυκό, μία μαρμελάδα ή κομπόστα από τα φρέσκα φρούτα σας, απολαμβάνετε γλυκιές γεύσεις χωρίς να “βαραίνετε”, όπως με τόσα άλλα γλυκά.

Εδώ θα βρείτε δύο πρώτες ιδέες για να ανακαλύψετε νέες γεύσεις. Πείτε μας τις δικές σας στη σελίδα μας στο facebook.

Ξεκινήστε από εξαιρετικά καρποφόρα Kontopoulos Plants, συγκομίστε τους καρπούς σας και δημιουργήστε τα γλυκά σας!

Γλυκό κουταλιού περγαμότο

Πλένουμε τα περγαμότα και τα ξύνουμε ελαφρά. Χαράζουμε κατά μήκος στα τέσσερα ή περισσότερα, ώστε να έχουμε 30 κομμάτια από “φλούδες”.

Τυλίγουμε τις φλούδες και τις δένουμε με βελόνα και κλωστή.  Σε νερό που βράζει βάζουμε τις φλούδες για 5 λεπτά, τις βγάζουμε και τις αφήνουμε να στραγγίσουν. Αφαιρούμε την κλωστή.

Βάζουμε σε κατσαρόλα  1 κιλό ζάχαρη µε 2 ποτήρια νερό και αφήνουμε να πάρουν μερικές βράσεις για λίγα λεπτά. Τότε προσθέτουμε τις φλούδες και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι. Το αφήνουμε να κρυώσει τελείως και αν χρειάζεται το ξαναβράζουμε λίγα λεπτά ακόμα. Στον τελευταίο βρασμό προσθέτουμε χυμό από 1 λεμόνι.

Εύκολη μαρμελάδα βατόμουρο

Βάζουμε 1 κιλό βατόμουρα με 400 γρ. ζάχαρη σε κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά κι ανακατεύουμε κατά διαστήματα. Στην συνέχεια χαμηλώνουμε την φωτιά εξακολουθώντας να ανακατεύουμε κατά διαστήματα μέχρι να δέσει η μαρμελάδα. Θα καταλάβετε εύκολα πότε έχει δέσει η μαρμελάδα και είναι έτοιμη για το βάζο σας!

Δείτε τα
εξαιρετικά
καρποφόρα μας

Check out our
fruitful plants