• Η ολόφρεσκια ιστοσελίδα μας είναι σχεδόν έτοιμη. Σε λίγες εβδομάδες θα βρείτε εδώ όλα τα προϊόντα μας.
  • Our brand new website is almost ready. In a few weeks you will find here our entire product range.

ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ

 Υπάρχουν ποικιλίες καρποφόρων που αυτογονιμοποιούνται (π.χ. σχεδόν όλα τα εσπεριδοειδή), ποικιλίες που χρειάζονται οπωσδήποτε φυτό άλλης συμβατής ποικιλίας σε κοντινή απόσταση ώστε να γονιμοποιηθούν (π.χ. διάφορα φρουτόδεντρα), και ποκιλίες οι οποίες γονιμοποιούνται και μόνες τους, αλλά ευνοούνται σαφώς από την ύπαρξη και κάποιας άλλης ποικιλίας (π.χ. κάποιες ποικιλίες ροδιάς). Στην Kontopoulos Plants προτιμούμε όπου είναι δυνατό να επιλέγουμε αυτογόνιμες ποικιλίες υψηλής ποιότητας ώστε να σας διευκολύνουμε. Σε κάθε περίπτωση, σιγουρευτείτε για τον τρόπο γονιμοποίησης της ποικιλίας που επιλέγετε.

ΚΑΡΠΟΔΕΣΗ

Η καρπόδεση τώρα, η οποία ακολουθεί την γονιμοποίηση, είναι μία από τις πολυπλοκότερες διεργασίες των καρποφόρων. Διεργασία η οποία επηρεάζεται από αμέτρητους παράγοντες των ίδιων των φυτών (π.χ. ορμονικές ισορροπίες, υδατική κατάσταση), του περιβάλλοντος (θερμοκρασίες εποχής, θερμοκρασίες του περασμένου χειμώνα, βροχοπτώσεις, άνεμοι, κ.α.), ή σε παρουσία άλλων οργανισμών (μέλισσες, άλλα έντομα, μύκητες, κ.α.). Για οποιαδήποτε συγκεκριμένη περίπτωση καταλληλότεροι να απαντήσουν είναι οι τοπικοί γεωπόνοι, οι οποίοι γνωρίζουν τις συνθήκες της κάθε περιοχής.

Αυτό που μπορείτε να κάνετε εσείς είναι:

Αρχικά να επιλέξετε ποικιλίες κατάλληλες για την περιοχή σας, όσον αφορά τις κλιματικές τους απαιτήσεις (ελάχιστα και μέγιστα θερμοκρασίας, θερμοκρασίες χειμώνα, κτλ).

Ύστερα, να φροντίσετε να διατηρήσετε τα καρποφόρα σας σε μια ισορροπημένη κατάσταση από την άποψη της άρδευσης, της λίπανσης και της φυτοπροστασίας, ώστε να έχουν την απαραίτητη υγεία και ενέργεια που απαιτείται για μια επιτυχημένη καρπόδεση.

ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ

Και επιτέλους, ήρθε η ώρα για το ευκολότερο και απολαυστικότερο κομμάτι της φροντίδας των καρποφόρων σας! Βέβαια, για τους επαγγελματίες παραγωγούς η απόφαση της στιγμής της συγκομιδής είναι μία από τις πιο κρίσιμες της χρονιάς,αλλά ευτυχώς για εσάς αρκεί να δείτε το χρώμα του καρπού, να τον αγγίξετε και φυσικά να τον δοκιμάσετε ώστε να σιγουρευτείτε.

Οι διάφορες ποικιλίες διαφέρουν ως προς την ικανότητά τους να διατηρούν τα καλά χαρακτηριστικά τους για μεγάλο διάστημα πάνω στο δέντρο. Αυτό σημαίνει πως για κάποιες ποικιλίες θα πρέπει να βιαστείτε να συγκομίσετε ενώ για άλλες όχι.

Όσο γευστικοί είναι για εσάς οι καρποί άλλο τόσο είναι και για διάφορους άλλους ζωντανούς οργανισμούς: έντομα, μύκητες, διάφορα ζώα και πουλιά. Φροντίστε να τους προστατέψετε έγκαιρα ώστε να αποφύγετε εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής.

Οι περισσότεροι καρποί συντηρούνται καλύτερα στο ψυγείο από ότι σε θερμοκρασία δωματίου και σχεδόν κανένας σε θερμοκρασία κατάψυξης. Εμείς βέβαια σας προτείνουμε να γευτείτε τους καρπούς σας όσο πιο κοντά στα δέντρα σας γίνεται.

Δείτε τα
εξαιρετικά
καρποφόρα μας

Check out our
fruitful plants