• Η ολόφρεσκια ιστοσελίδα μας είναι σχεδόν έτοιμη. Σε λίγες εβδομάδες θα βρείτε εδώ όλα τα προϊόντα μας.
  • Our brand new website is almost ready. In a few weeks you will find here our entire product range.

ΑΡΔΕΥΣΗ

Αν έπρεπε να διαλέξετε ένα μόνο παράγοντα ως τον πιο καθοριστικό για την εγκατάσταση και επιτυχία του καρποφόρου σας, αυτός θα ήταν η διαχείριση του νερού. Με τα υποστρώματα που χρησιμοποιούμε στην Kontopoulos Plants φροντίζουμε ώστε να σας διευκολύνουμε στη διαχείριση του ποτίσματος όσο περισσότερο γίνεται.

Τα καρποφόρα διαφέρουν σημαντικά μεταξύ τους όσον αφορά τις ανάγκες τους σε νερό αλλά και την αντοχή τους στην ξηρασία. Σε κάθε περίπτωση, είναι απολύτως βέβαιο πως και τα πιο ανθεκτικά καρποφόρα θα είναι πολύ πιο ζωηρά, πιο όμορφα και με πολύ καλύτερη και επαναλαμβανόμενη παραγωγή αν τα ποτίζετε συστηματικά και σωστά.

Ο καλύτερος τρόπος για να αποφασίσετε πότε και πόσο θα ποτίσετε είναι η προσωπική σας εκτίμηση. Λάβετε υπόψη το φυτό σας, το έδαφος στο οποίο μεγαλώνει, την εποχή του έτους και σταδιακά θα αποκτήσετε την κατάλληλη εμπειρία. Ευτυχώς όλο αυτό δεν είναι και τόσο δύσκολο. Μερικές παρατηρήσεις για να ξεκινήσετε:

Ποτίστε πριν τα καρποφόρα σας δείξουν σημάδια έλλειψης νερού, δηλ. διπλωμένα, μαραμένα ή και πεσμένα φύλλα.

Ποτίστε πριν το μείγμα του δοχείου σας ή το έδαφος δείχνει απόλυτα ξερό. Οι ρίζες των φυτών σας πρέπει να είναι πάντα σε επαφή και με το νερό αλλά και με τον αέρα. Το νερό και ο αέρας συνυπάρχουν και «ανταγωνίζονται» στους πόρους του εδάφους.

Όσο επιζήμιο μπορεί να είναι το ελλειπές πότισμα, άλλο τόσο μπορεί να είναι το υπερβολικό πότισμα, ειδικά για φυτά που μεγαλώνουν σε δοχεία (γλάστρες, πυθάρια, κτλ.).

Είναι καλύτερα να ποτίζετε το πρωί ή το απόγευμα ώστε να έχετε τις μικρότερες απώλειες σε νερό.

Εκτός και αν ποτίζετε με σταγόνες, η επιφάνεια που πρέπει να βρέχεται με κάθε πότισμα πρέπει να είναι ίση με την προβολή της κόμης του φυτού σας.

Ακόμη και αν έχετε σύστημα αυτόματου ποτίσματος, είναι καλό να αποκτήσετε μια αίσθηση για το πότε και πόσο νερό χρειάζονται τα καρποφόρα σας.

Δείτε τα
εξαιρετικά
καρποφόρα μας

Check out our
fruitful plants